Volledig scherm
Deelnemers aan de Instameet ‘schieten’ erop los. © Esther Damsteeg

Fotografen zetten Vestingdriehoek op de kaart tijdens Instameet

Fotografen op Instagram kwamen zaterdag bij elkaar in Gorinchem en Woudrichem en bij Slot Loevestein. Doel van deze Instameet: de Vestingdriehoek op de kaart zetten. 

De groep van twintig fotografen uit heel het land begon op de Gorcumse Groenmarkt, maar viel al snel uiteen. De ene fotograaf was druk in de weer met een lelijke deurknop, de andere zette de bloembakken aan de brug op de gevoelige plaat.

,,Iedereen ziet andere dingen en dat maakt het zo leuk. Helemaal omdat het nu in mijn eigen stad is en veel dingen mij niet meer opvallen’’, vertelt Mariëlle de Valk, fotograaf en deelnemer van Instameets uit Gorinchem.

Het verhaal gaat verder onder het Instagram-bericht van Mariëlle de Valk.

Tijdens die bijeenkomsten komen fotografen met passie voor het sociale medium Instagram samen om een stad of omgeving onder de aandacht te brengen. Onder diverse hashtags komen alle foto’s online.

,,De ideale manier om als stad of omgeving zichtbaar te worden’’, zegt organisator Monique Anröchte. In 2014 is ze begonnen met Instameet Holland en inmiddels is ze maandelijks op pad door heel Nederland. ,,Texel, Valkenburg en de Zaanse Schans staan al op ons lijstje.’’

Quote

Het programma met Slot Loevestein zag er zo mooi uit dat ik erbij wilde zijn

Marcia Dubbelaar

Hobby

In samenwerking met de Nieuwe Hollandse Waterlinie stond zaterdag de Vestingdriehoek centraal. Via Gorinchem gingen de deelnemers met de pont naar onder meer Woudrichem, Slot Loevestein en Fort Vuren. Het was de derde editie in de serie van vijf van het Waterliniepad. Jorick de Kreij van de gemeente Gorinchem trad zaterdag op als reisleider.

Marcia Dubbelaar kwam vanuit Zwanenburg naar Gorinchem. ,,Ik heb wel even gegoogled om te zien waar het lag, maar het programma met Slot Loevestein zag er zo mooi uit dat ik erbij wilde zijn.’’ Een professionele fotograaf is Dubbelaar niet. ,,Fotografie is echt een hobby, doordeweeks zit ik gewoon op kantoor.’’

,,Ik zorg dat ik zelf een tiental professionele fotografen uitnodig, de andere kunnen gewoon inschrijven’’, vult Anröchte aan.

Onder #Instameetholland_waterliniepad zijn de foto’s terug te vinden op Instagram. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gorinchem en omstreken? Schrijf je hier in!

Rivierenland

Poll

Qbuzz wil reizigers laten betalen voor het meenemen van de fiets in de spits op de MerwedeLingelijn

  • Ja, goed idee (27%)
  • Nee, niet doen (73%)
2208 stemmen