Wie niet naar binnen wil, kan in altijd plaatsnemen op een door heaters verwarmd terras, zoals dat van restaurant De Hoofdwacht in Gorinchem.
Volledig scherm
PREMIUM
Wie niet naar binnen wil, kan in altijd plaatsnemen op een door heaters verwarmd terras, zoals dat van restaurant De Hoofdwacht in Gorinchem. © Cor de Kock

Gaat men nog snel uit eten voor coronapas ingaat? Dat valt mee: ‘Na zaterdag ook nog genoeg boekingen’

Nog snel even uit eten voordat zaterdag de coronapas verplicht wordt? Het merendeel van de horecazaken in de regio herkent zich niet in dit beeld. Nu kun je nog naar café of restaurant zonder een coronatoegangsbewijs, met ingang van 25 september moet je binnen een QR-code of papieren tonen. Maar volgens veel horeca-eigenaren laten bezoekers zich hier niet door weerhouden. En anders is het alternatief: buiten op het terras zitten.   

  1. Horeca in de regio worstelt met toegangsbewijs: ‘Ik wil geen onderscheid maken tussen mijn klanten’
    PREMIUM

    Horeca in de regio worstelt met toegangsbe­wijs: ‘Ik wil geen onder­scheid maken tussen mijn klanten’

    Extra personeel inzetten om klanten te controleren op een geldig coronatoegangbewijs? Of gewoon niemand wat vragen? Een systeem bedenken om gasten op het terras en in het restaurant uit elkaar te kunnen houden? Horecaondernemers in de regio worstelen met de nieuwe toegangsregels die zaterdag over een week ingaan. ,,Als iemand zo'n bewijs niet kan overleggen, moet ik vervolgens zeggen: ‘Je komt er niet in!’ Dat onderscheid wil ik persoonlijk niet gaan maken.’’

Rivierenland