Volledig scherm
Camping De Put in Ottoland. © Ricardo Smit

Gasten en eigenaar camping De Put opnieuw tegenover elkaar in rechtbank

Recreantenvereniging De Put en campingeigenaar Hans Kramer staan in het laatste kwartaal van dit jaar opnieuw tegenover elkaar in de rechtbank. De inzet is dan de staanplaatsovereenkomst, waar een deel van de vaste kampeerders en Kramer het al maanden niet over eens kunnen worden.

De vereniging - die de belangen behartigt van 54 stacaravaneigenaren op de Ottolandse camping - krijgt van de rechter komende maand de kans om bewijzen aan te voeren dat leden recht hebben op een staanplaatsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

Volgens de vereniging hadden kampeerders die ook onder de vorige eigenaar van De Put. Bovendien vrezen ze bij een tijdelijke overeenkomst - Kramer gaat uit van contracten van telkens één jaar - voor een gedwongen vertrek, wanneer de eigenaar op het terrein honderd tot honderdvijftig chalets voor arbeidsmigranten gaat bouwen.

Een eerdere rechtszaak leek vorige maand nog even te resulteren in een compromis tussen de partijen, maar voor dat plan was onder leden van de Recreantenvereniging te weinig steun. De rechter oordeelde uiteindelijk onder meer dat Kramer speeltoestellen moet terugplaatsen en te veel betaalde toeristenbelasting moet terugbetalen aan gasten. De uitspraak over de staanplaatsovereenkomsten bleef uit.

Ondertussen is nog onduidelijk of er arbeidsmigranten mogen komen op De Put. De gemeente Molenlanden stelt eerst ‘algemeen beleid’ op, voordat het zich buigt over de aanvraag van Kramer.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Ottoland en omstreken? Schrijf je hier in!