Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images/iStockphoto

Geen hondenbelasting in nieuwe gemeente West Betuwe

De inwoners van Lingewaal, Geldermalsen en Neerijnen betalen als die gemeenten straks met elkaar fuseren geen hondenbelasting. Dat is besloten in het West Betuwe Beraad.

Omdat de gemeenten per 1 januari fuseren, moeten de verschillende belastingen en de belastingtarieven worden gelijkgetrokken. Daarvoor is het Belastingplan 2019 opgesteld. Daarin wordt eigenlijk voorgesteld om wél hondenbelasting te gaan innen. Maar tijdens het West Betuwe Beraad stelde SGP'er Dries Mulder voor de belasting toch te schrappen en dat gebeurde.

,,De gemeente West Betuwe moet de begroting 2019 rond zien te krijgen zonder de opbrengst van hondenbelasting’’, zegt Mulder op Twitter. Hij verwacht geen problemen: ,,Gezien de overschotten in Geldermalsen en Neerijnen denk ik niet dat de OZB hiervoor omhoog hoeft’’.

Betalen

Alleen in Geldermalsen wordt op dit moment nog hondenbelasting betaald (74,40 voor één hond, 105 euro voor een tweede en 105 euro voor een derde). In Lingewaal en Neerijnen betalen de baasjes niets.

Ook in de fusiegemeenten Molenlanden (Molenwaard en Giessenlanden) is besloten om volgend jaar hoogstwaarschijnlijk geen hondenbelasting meer te betalen. Beide colleges van burgemeester en wethouders stellen dit voor. Ook hier moeten de gemeenteraden nog definitief de knoop doorhakken.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Lingewaal en omstreken? Schrijf je hier in!

poll

Wat vind jij van de nieuwe reclamemast aan de A15 bij Gorinchem-Oost?

Wat vind jij van de nieuwe reclamemast aan de A15 bij Gorinchem-Oost?

  • Een goed idee! Zo komen er tenminste mensen op af (6%)
  • Prima, je moet toch reclame kunnen maken (14%)
  • Slecht, 35 meter is veel te hoog (11%)
  • Erg slecht plan, het leidt alleen maar af (69%)
644 stemmen