Volledig scherm
De Merwedebrug is in beide richtingen afgesloten. © ZHZ Actueel

Geen lekkage van gevaarlijke stof na ongeluk op Merwedebrug; A27 weer open

UPDATEDe Merwedebrug bij Gorinchem is vanmiddag in beide richtingen afgesloten geweest na een ongeluk met een tankwagen met daarin een gevaarlijke stof. Na metingen is gebleken dat er geen sprake was van een lekkage. De A27 is inmiddels in beide richtingen weer vrijgegeven. 

Het ongeluk gebeurde rond kwart over drie. Verschillende hulpdiensten werden opgeroepen nadat bekend was dat bij het ongeluk ook een vrachtwagen is betrokken die een gevaarlijke explosieve stof vervoert. Het gaat volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio om een gas. 

Omdat niet zeker was of de wagen lekte,  werd de Merwedebrug in beide richtingen afgesloten. Na metingen door de brandweer werd duidelijk dat er geen lekkage was aangetroffen en er dus geen gevaar was voor de omgeving. 

Files

Op de A27 kwam het verkeer na het ongeluk in beide richtingen in flinke files terecht. Even voor half vijf werd de snelweg vanuit Utrecht richting Breda weer vrijgegeven. Niet veel later werd ook één rijstrook richting Utrecht vrijgegeven.  

De opruimwerkzaamheden zorgden nog wel voor flink oponthoud tijdens de avondspits. De ANWB sprak zelfs van een 'megafile' van ongeveer 26 kilometer. 

Sommige automobilisten liepen uren vertraging op. Zo ook de cast van muziektheaterstuk 'Esther was Joods'. Zij maakten er in de file maar het beste van. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gorinchem en omstreken? Schrijf je hier in!

Rivierenland

Poll

Gorcumse basisschool verbiedt traktaties om allergieën en geldgebrek. Goed idee?

  • Ja, prima plan (46%)
  • Nee, niet doen (54%)
1583 stemmen