Roel Leeuwis bij het Levenspad in Rotterdam, waar hij in alle vroegte en stilte toch nog een tiende van een marathon heeft gelopen.
Volledig scherm
PREMIUM
Roel Leeuwis bij het Levenspad in Rotterdam, waar hij in alle vroegte en stilte toch nog een tiende van een marathon heeft gelopen. © Privéfoto

Geen marathon? De 5000 euro die Roel (62) bij elkaar zou rennen, gaat toch naar het Parkinsonfonds

Hardinxvelder Roel Leeuwis zou zondag zijn veertigste marathon rennen. En het zou zijn 27e worden in Rotterdam. Niet dus. Maar de 62-jarige loper zit niet bij de pakken neer. ,,Ik en mijn dochter kijken nu uit naar oktober.” En die ruim vijfduizend euro voor het Parkinsonfonds? Die zijn gewoon overgemaakt.

Balen natuurlijk, als je precies vandaag je veertigste marathon zou rennen, samen met je dochter, en dat gaat dan niet door. ,,Nou ja, jammer, maar er zijn belangrijker zaken op dit moment hé”, zegt Hardinxvelder Roel Leeuwis (62). Symbolisch toog hij zondagochtend toch naar het stille Rotterdam, om daar in alle vroegte alsnog een klein rondje te doen. Samen met zijn dochter Hilde. ,,Alleen als het kan hoor”, zei hij afgelopen week nog. ,,Zodra het ergens druk lijkt te worden gaan we weg, dan stappen we meteen weer in de auto. Het is niet de bedoeling om als nog met een grote groep te lopen, dat zou stom zijn.”

Rivierenland