Volledig scherm
PREMIUM
Q-koortspatiëntje Emma van der Pluijm uit Hank. © Marc Bolsius

Geld ingezameld voor Q-koortspatiënten als Emma (8): ‘Zodat lotgenoten een goede toekomst krijgen’

Zichtbaar valt er een last van haar schouders. Angela van der Pluijm uit Hank kan weer even op adem komen. Letterlijk. ,,Het onderzoek naar kinderen met Q-koorts gaat eindelijk beginnen.’’

Emma van der Pluijm (8) lijdt al meer dan de helft van haar leven aan het Q-koorts vermoeidheidssyndroom. Het meisje kan niet elke dag naar school, is vaak moe en kent aaneengesloten periodes met veel pijn. Hoe Emma de infectieziekte opliep, is niet bekend. In de buurt is een geitenboerderij en in de omgeving zijn schapenbedrijfjes. En dan is er nog de Biesbosch. Bovendien kan de bacterie zich via de lucht verspreiden over afstanden van 10 kilometer.

  1. Boeren uit de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden rijden opnieuw naar Den Haag
    PREMIUM

    Boeren uit de Alblasser­waard en Vijfheeren­lan­den rijden opnieuw naar Den Haag

    Tientallen boeren uit de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden zijn woensdagochtend vroeg vertrokken voor een protest op het Binnenhof in Den Haag. Samen met collega’s uit Limburg en het oostelijk deel van Noord-Brabant rijden ze in een colonne van zo'n tweehonderd tractoren. ,,Ik had vooraf nooit kunnen bedenken dat protesteren ook deel van mijn boerenleven zou zijn’’, zegt Bart Belser van Kaasboerderij aan de Linge in Spijk.

Rivierenland

Poll

Qbuzz wil reizigers laten betalen voor het meenemen van de fiets in de spits op de MerwedeLingelijn

  • Ja, goed idee (27%)
  • Nee, niet doen (73%)
2208 stemmen