Volledig scherm
Voorlopig nog in het bos rennen. © Altena Road Runners

Geld voor onderzoek sportparken

Twee onderzoeken moeten duidelijk maken of de aanleg van een atletiekbaan in Sleeuwijk en de bouw van een hockeyaccommodatie in Almkerk realistisch is.

Dat onderzoek voor beide sportparken kost 10.000 euro. De gemeenteraden van Werkendam, Woudrichem en Aalburg besluiten eind deze maand of dat onderzoek er komt.

Hockeyclub
Over een atletiekbaan voor de Altena Road Runners wordt al vele jaren gesproken. Dat er behoefte is aan een hockeyclub in de regio Altena is ook al een tijd duidelijk. Eerder onderzoek wees uit dat een atletiekbaan aan De Roef in Sleeuwijk, achter het Altena College, een goede optie zou kunnen zijn. Voor een nog op te richten hockeyclub wordt gedacht aan een combinatie met golfbaan de Almkreek in Almkerk.

Investering
Eerder besloot het college dat het definitieve besluit over de investering voor beide sportparken een zaak is van de nieuwe fusiegemeente en dus pas op zijn vroegst in 2019 wordt genomen. Wethouder Renze Bergsma (Woudrichem) vindt dat wel verantwoord. ,,We kunnen dan tot 2019 alvast aan de slag met de voorbereidingen, want dat vergt bij zulke projecten de nodige tijd. Maar wij vinden het niet juist om nu op de valreep de raden al een definitief besluit te laten nemen over een investering van zo'n 3 miljoen euro.''

Accommodatie
Altena Road Runners en de initiatiefnemers voor het oprichten van een hockeyclub willen liever niet wachten tot 2019. Zo moet Altena Road Runners (ARR) nieuwe leden op een wachtlijst zetten omdat er geen trainingsmogelijkheden zijn. ARR denkt met een goede accommodatie het aantal leden te kunnen verdubbelen. Ook de directie van het Altena College dringt er bij de raden op aan vaart te maken met de atletiekbaan.

Verkeer
Bij het eerder door Bureau Copier uitgevoerde haalbaarheidsonderzoek werden vier plekken in beeld gebracht: de Roef Sleeuwijk, het sportpark in Andel, golfterrein De Almkreek en sportpark Het Bolwerk in Woudrichem. ARR zou met een zeslaans atletiekbaan nationale wedstrijden kunnen organiseren. De aanleg zou, inclusief parkeerplaatsen, kantine en kleedkamers zo'n 19 miljoen euro kosten. Voor een aanleg aan De Roef in Sleeuwijk zijn nauwelijks verkeerskundige aanpassingen nodig. Een voordeel is dat ook het Altena College van het complex gebruik kan maken.

De hockeyclub verwacht binnen vijf jaar zo'n 260 leden te hebben. In eerste instantie zou één kunstgrasveld volstaan. Er moet wel ruimte worden gereserveerd voor de eventuele aanleg van een tweede veld na een jaar of vijf. De aanleg van het hele complex kost 1,1 miljoen euro.

poll

De borden 'Gorinchem-centrum' moeten vervangen worden door borden 'Gorcum-Vesting'

  • Eens, dat spreekt veel meer aan (51%)
  • Oneens, het is toch gewoon een centrum (49%)
641 stemmen