Bij het gemeentehuis van Geldermalsen wordt de schade gerepareerd, die is ontstaan nadat rellen uitbraken terwijl de raad bijeen was om een besluit te nemen over de komst van een azc.
Volledig scherm
Bij het gemeentehuis van Geldermalsen wordt de schade gerepareerd, die is ontstaan nadat rellen uitbraken terwijl de raad bijeen was om een besluit te nemen over de komst van een azc. © anp

Geldermalsen vertilde zich aan asielzoekerscentrum

Met de plannen voor een groot asielzoekerscentrum heeft Geldermalsen een inschattingsfout gemaakt, erkent burgemeester Miranda de Vries. Dus komt er geen azc in de gemeente. 'Tijd voor een landelijke crisisaanpak,' zegt een deskundige.

 1. Geldermalsen: debat over mega-azc afgelast na rellen
  Update

  Geldermal­sen: debat over mega-azc afgelast na rellen

  Demonstranten tegen de komst van een groot asielzoekerscentrum in de Gelderse plaats Geldermalsen hebben woensdagavond tijdens een debat over dat onderwerp het gemeentehuis bestormd. De politie moest schoten lossen om de circa 2000 aanwezigen en relschoppers op afstand te houden en de vergadering werd per direct afgebroken terwijl de politici in paniek naar de eerste verdieping van het pand moesten vluchten. Gedurende de avond is een nog onbekend aantal actievoerders aangehouden.
 1. Osterhaus verbaast over vaccinatietempo: 'Waarom zetten we onze militairen niet in?'
  Play

  Osterhaus verbaast over vaccinatie­tem­po: 'Waarom zetten we onze militairen niet in?'

 2. Hond in Turkije wacht dagenlang op baasje bij ziekenhuis
  Play

  Hond in Turkije wacht dagenlang op baasje bij ziekenhuis

Rivierenland