Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Shutterstock

Gemeente Altena legt 20 mille bij voor zwembadklok in Andel

De gemeente Altena trekt bijna 20.000 euro uit voor de aanschaf van een nieuwe wedstrijdklok in AquaAltena in Andel. De zwemvereniging draagt zo'n 5.000 euro bij aan de klok, die wordt gebruikt bij waterpolowedstrijden.

Wereldzwembond FINA heeft eerder dit jaar de spelregels voor waterpolo aangepast. Doel is de sport aantrekkelijker te maken en minder fysiek. De Nederlandse zwembond KNZB heeft de regels overgenomen.

De wijziging van de spelregels heeft echter tot gevolg dat er een nieuw scorebord moet komen, dat niet alleen op 30 seconden kan worden ingesteld, maar ook op 20 seconden. De nieuwe klok moet dan ook kunnen switchen tussen de 30 en 20 seconden. Heel veel klokken kunnen worden aangepast, maar het scorebord in Andel kan dat niet. Daarom moet er een nieuwe klok komen.

Kosten

Omdat de gemeente Altena eigenaar is van het zwembad in Andel zal ze daarom voor de kosten van de nieuwe klok moeten opdraaien. De Ledyears Full Colour LED Display met een afmeting van drie bij één meter kost ruim 24.000 euro.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Andel en omstreken? Schrijf je hier in!

 1. Met de bevrijding van het zuiden begon in Dordrecht de oorlog pas echt
  PREMIUM
  LONGREAD | 75 jaar bevrijding

  Met de bevrijding van het zuiden begon in Dordrecht de oorlog pas echt

  Na de bevrijding van West-Brabant, begin november 1944, scheidt alleen het Hollandsch Diep de geallieerden nog van Dordrecht. Maar aan beide kanten van de door de Duitsers opgeblazen Moerdijkbruggen is de oorlogsellende nog lang niet voorbij. In het zuiden is zoveel kapot dat er weinig te vieren valt, in het noorden moet de hongerwinter nog beginnen en laat de bezetter voelen dat ie nog niet verslagen is.

Rivierenland

Poll

Het is een goed idee om de snelheid rond Gorinchem te verlagen naar 100

Het is een goed idee om de snelheid rond Gorinchem te verlagen naar 100

 • Mee eens (57%)
 • Niet mee eens (43%)
1653 stemmen