Volledig scherm
De bushalte Vianen Lekbrug. © Google Streetview

Gemeente en Qbuzz willen weten of de bus tussen Vianen en Houten bevalt

De gemeente Vijfheerenlanden wil weten of de busverbinding tussen Vianen en Houten bevalt. Buslijn 44 is een pilot van onder meer de gemeente die volgend jaar afloopt.

De gemeente en vervoerder Qbuzz willen weten of de buslijn potentie heeft om te blijven bestaan.

De bus tussen Vianen en Houten kwam er in 2017 na lang aandringen bij de gemeente. De verbinding loopt tussen het busstation Vianen Lekbrug en Station Houten, waar mensen over kunnen stappen op onder meer de trein aar Utrecht. Met name forenzen tussen de twee plaatsen zouden profiteren omdat zij met het openbaar vervoer nu niet meer om hoeven reizen via Utrecht of Nieuwegein. De bus rijdt ook door Hoef en Haag.

Enquête

Via de website van de gemeente Vijfheerenlanden.nl kunnen reizigers een enquête invullen over hoe de bus bevalt. Ook mensen die tussen Vianen en Houten reizen, maar ervoor kiezen om niet de bus te nemen, worden gevraagd de vragenlijst in te vullen. ,,We willen weten of de busverbinding aan de verwachtingen voldoet’’, zegt wethouder Huib Zevenhuizen. ,,Het gaat om een tussentijdse evaluatie van de 3-jarige proef.’’

Voor de pilot werd zeven ton uitgetrokken. Bij de start werd gezegd dat de buslijn geslaagd is bij gemiddeld 700 instappers per dag.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Vijfheerenlanden en omstreken? Schrijf je hier in!

Rivierenland