Volledig scherm
De gemeente Zaltbommel heeft ook al last gehad van glas op de rivierstrandjes, maar hier ging het nog om losse scherven. © Gemeente Zaltbommel

Gemeente Woudrichem: Glas gaat niet vanzelf rechtop staan in het zand

Vrijwilligers en de buitendienst van de gemeente Woudrichem zijn de rotzooi langs de diverse strandjes spuugzat, maar erger nog is dat er mensen zijn die glasscherven of kapotte flessen rechtop aan de vloedlijn ingraven. 

,,Dat glas gaat niet vanzelf rechtop staan", zegt een gemeentewoordvoerster gevraagd of dat glas opzettelijk met de punt naar boven is achtergelaten. ,,Het heeft dus alle schijn van opzet. Zulke dingen gebeuren waarschijnlijk niet midden op de dag. Met dit mooie weer zijn er ook om twaalf uur 's nachts of om twee uur 's nachts nog mensen op het strand, het is vakantie."

Quote

Er ligt niet gewoon een béétje afval, maar heel veel

Woordvoerster

Verder doet de gemeente een oproep aan alle strandbezoekers om gewoon simpelweg hun troep op te ruimen. ,,Er ligt niet gewoon een béétje afval, maar heel veel." De politie is inmiddels ingeseind om wat vaker de strandjes af te rijden om te controleren op rommel of het stoken van vuurtjes. 

Verder heeft de gemeente extra prullenbakken geplaatst zodat de smoes dat de prullenbak al vol was niet meer opgaat. Zaterdag 14 juli komt er bovendien een team van Nederland Schoon naar het strandje in Woudrichem. 

poll

Wat vind jij van de nieuwe reclamemast aan de A15 bij Gorinchem-Oost?

  • Een goed idee! Zo komen er tenminste mensen op af (7%)
  • Prima, je moet toch reclame kunnen maken (12%)
  • Slecht, 35 meter is veel te hoog (10%)
  • Erg slecht plan, het leidt alleen maar af (72%)
1517 stemmen