Volledig scherm
Het herstelde gebogen glas-in-loodraam springt in het oog. © Cor de Kock

Gerestaureerd hotel Goud en Zilver op Langendijk sleept zowel prijs van jury als publiek in de wacht

Het markante pand van hotel Goud en Zilver op de Langendijk nummer 42 in Gorinchem is onderscheiden met de Stadsherstelprijs. Martin Klop nam zaterdag de prijs in ontvangst tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van Stichting Stadsherstel Gorinchem in het Schuilkerkje, op diezelfde Langendijk. Hij deed dit mede namens hotelexploitant Bert Roubos.

Het was niet de enige prijs die Klop mee mocht nemen, want het pand werd ook onderscheiden met de Publieksprijs van Stadsherstel. Tijdens de Open Havendag in mei kon het publiek zijn stem uitbrengen op een van de vijf genomineerde restauratieprojecten.

Bewoners

De andere genomineerden waren vijf panden op de Havendijk waarvan de bewoners gezamenlijk de gevels lieten herstellen, twee panden op het Eind die met elkaar verbonden zijn, het oude postkantoor aan de Haarstraat en de School met de Bijbel aan de Kalkhaven.

Met name het terugbrengen van het bijzondere gebogen glas-in-loodraam in het jaren dertig pand op de Langendijk leverde de winnaar de waardering op van vakjury én publiek. Buiten de titel kreeg Klop een glaskunstwerk van de Gorcumse kunstenaar Olav Stevens overhandigd.

Hazewindhondstraat 

Het bestuur van Stadsherstel keek tijdens de bijeenkomst in de Schuilkerk terug op het voorbije jaar. Tegelijkertijd stond het stil bij de toekomst: de stichting zoekt een nieuw project in Gorinchem nu ze dat in de Hazewindhondstraat heeft afgerond. Panden werden afgebroken en opnieuw opgebouwd.

Volledig scherm
Martin Klop (links) neemt, mede name Bert Roubos, de prijs in ontvangst voor het gerestaureerde pand op de Langendijk. © Stichting Stadsherstel Gorinchem

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gorinchem en omstreken? Schrijf je hier in!

Rivierenland