Volledig scherm
PREMIUM
Gerrie de Bruijn is een enorme fan van zoet. ,,Dat maken zelf vind ik heerlijk.’’ © Ricardo Smit

Gerrie is gek van eten maken: ‘Toetjes zijn favoriet, maar soep is ook enig’

AAN TAFELStoofperen of Griekse yoghurt met mango: Gerrie de Bruijn is een enorme fan van zoet. Met fruit uit eigen tuin maakt ze de lekkerste toetjes.

Peren, pruimen, appels of bramen: in de Streefkerkse tuin van Gerrie de Bruijn (59) zijn ze ’s zomers volop te vinden. ,,En ik gebruik geen bestrijdingsmiddelen, hoor”, legt ze uit. ,,Ik heb echt gezocht op fruitbomen die bestand zijn tegen ziekten. En in de moestuin heb ik al pompoenen en courgettes gezaaid. Het kost veel tijd, maar het voordeel is wel dat ik iets om drie uur ’s middags kan plukken, en dat ik het dan twee uur later op mijn bord heb.”