Volledig scherm
Romy, de dochter van Mayola mét kat Joep die gelukkig weer terecht is. © Privéfoto

Gestolen raskat Joep weer terug bij baasje na veel tips

Mayola Willemstein was woedend, omdat een onbekende man dinsdagavond haar raskat Joep van straat plukte en ermee vandoor ging. Maar Joep werd vanmiddag dankzij een paar tips toch teruggevonden.

Quote

Joep was niet in het asiel of bij de dierenambu­lan­ce, dus gingen we ervan uit dat hij was gestolen

Mayola Willemstein

Woede en verdriet. Zo was de gemoedsrust van Gorcumse Mayola Willemstein vanmorgen. De avond ervoor zag een overbuurmeisje dat een man Willemsteins 7 jaar oude witte ragdollkat Joep van straat plukte en in zijn fietsmand stopte. Vervolgens ging de man er vandoor en was de kat spoorloos.

,,Joep loopt vaak over straat en staat er in de buurt om bekend dat hij hard en vaak loopt te mauwen. Dinsdagavond belde ons overbuurmeisje, een vriendinnetje van onze dochter dat een man hem had opgepakt en in zijn rieten fietsmand deed. Ze heeft hem nog wel aangesproken maar zonder te reageren fietste hij weg'', vertelt Mayola.

Het gebeurde op de Van Tets van Goudriaanstraat in Gorinchem. De man fietste weg in de richting van Stalkaarsen. ,,Wij hoopten nog dat hij Joep niet wilde stelen, maar in de veronderstelling was dat het om een verloren kat ging. Maar dan had hij hem wel naar het asiel gebracht. Wij hebben geïnformeerd bij het asiel, de dierenambulance en dierenartsen. Daar was Joep niet, dus gingen we ervan uit dat hij was gestolen.''

Verloren
Maar alles kreeg vanmiddag ineens een andere wending, toen dochter Romy na wat tips maar weer eens ging zoeken op de Tiende Penningweg. En inderdaad, zij zag nog net dat een man Joep op wilde pakken, wat Romy kon voorkomen. ,,Die man zei dat hij hem op wilde pakken omdat hij dacht dat het om een verloren kat ging'', vertelt Mayola opgelucht. ,,Romy kon dat gelukkig voorkomen en heeft Joep mee naar huis genomen.''