Volledig scherm
In een woning aan de Dorpsstraat in Rhenoy is een zwaar mishandelde 64-jarige vrouw gevonden. © AS Media

Gewonde man verdachte van zware mishandeling dominee Rhenoy

De politie heeft een verdachte in beeld voor de zware mishandeling van de 64-jarige dominee van de protestantse kerk in Rhenoy. Door de medische toestand van de man kan hij niet worden aangehouden of verhoord. 

De politie heeft de man dinsdagmiddag aangetroffen. Waar hij is gevonden wil de politie bewust niet zeggen. De man had volgens de politie op het moment dat hij werd gevonden dringend medische hulp nodig.

Verband

Agenten die de man hulp verleenden, stuitten op informatie dat deze man in verband kon worden gebracht met de mishandeling van de dominee. Wat deze informatie behelsde, geeft de politie niet prijs. Wel dat de politie de man als verdachte op het oog heeft. 

Vanwege zijn medische toestand kan de man nog niet worden verhoord of aangehouden. Wel wordt op andere manieren geprobeerd meer informatie over zijn rol in de zaak te krijgen.

Ziekenhuis

De dominee werd rond de middag gevonden in de kerk aan de Dorpstraat. Volgens de politie ligt ze zwaargewond in het ziekenhuis.  Verder worden geen mededelingen gedaan over de zaak.

Omdat de politie het slachtoffer en de mogelijke verdachte nog het heeft kunnen horen, wordt eventuele getuigen verzocht zich te melden.