Volledig scherm
Ook nu nog hangen er affiches aan de muur van de schouwburg. Al is deze foto uit de tijd dat schouwburg De Nieuwe Doelen nog bestond. © Cor de Kock

Gezelschappen van Gorcums theater de Vijf Zinnen horen tijdens extra avond meer over hun toekomst

Verenigingen en organisaties die regelmatig gebruik maken van theater de Vijf Zinnen in Gorinchem, kunnen dinsdagavond met hun vragen terecht bij de gemeente Gorinchem. Die belegt een extra informatieavond.

,,We hebben diverse signalen gekregen over de onduidelijkheid bij de gebruikers over de periode na 1 juli van dit jaar’’, staat in de uitnodigingsbrief. Met ingang van 1 juli sluit het theater aan de Haarstraat de deuren. Stichting Theater Gorinchem die de exploitatie van de Vijf Zinnen voor haar rekening neemt, heeft in overleg met de gemeente besloten op die datum te stoppen.

Repetities

Die boodschap kregen de verenigingen en organisatie in november vorig jaar al te horen. Toch willen zij na de sluiting wel doorgaan met repetities die moeten uitmonden in een eindvoorstelling. Die kan in 2020 echter niet worden opgevoerd in de Vijf Zinnen. De gemeente hoopt dinsdagavond uit te kunnen leggen wat de mogelijkheden zijn.

Of het plan van theatermaker Teus van der Stelt en theatertechnicus Mikka Körner ook besproken wordt, is niet duidelijk. Beiden zijn donderdagavond in het stadhuis, waar ze hun plan aan de politici gaan uitleggen. Al hebben ze hen dit ook al toegestuurd.

Raadslid Hamann

Raadslid Everdien Hamann heeft burgemeester en wethouders gevraagd snel duidelijkheid te geven over de toekomst van de cultuur. Ze deed dat via een verzoek om informatie, maar ondanks dat moet ze tot half juni wachten op antwoorden. Het college presenteert dan zijn plannen.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gorinchem en omstreken? Schrijf je hier in!