Volledig scherm
De auto die tegen de pijlwagen botste (links) en de beschadiging aan de pijlwagen. © politie Alblasserwaard-Vijfheerenlanden

Gezin naar het ziekenhuis na botsing tegen afzetting op A27

Op de A27 ter hoogte van Gorinchem is deze ochtend een automobilist tegen een afzetting van Rijkswaterstaat gereden. De bestuurder, zijn partner en hun kind zijn alle drie naar het ziekenhuis gebracht met onbekend letsel.

Het ongeluk gebeurde iets voor zessen toen de automobilist om onduidelijke reden de rode kruizen boven de weg negeerde. Kort daarna botste hij tegen een pijlwagen. Deze stond daar omdat de A27 ter hoogte van Gorinchem is afgezet in verband met werkzaamheden.

Geen rijbewijs

Volgens de politie had de man niet gedronken. Hij bleek echter niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Ze onderzoekt wat er precies is gebeurd en maakt proces-vebaal op tegen de bestuurder. 

Bij aankomst van de hulpdiensten bleek dat alle gezinsleden goed aanspreekbaar waren.  Ze werden ter controle overgebracht naar het ziekenhuis. Het kind kreeg van de politie een traumabeertje.

De A27 tussen de knooppunten Gorinchem en Hooipolder is dit weekeind afgesloten in verband met werkzaamheden aan de weg.