Volledig scherm
Controle in het centrum van Gorinchem tijdens oud en nieuw. © ZHZActueel

Gorcumer krijgt werkstraf voor mishandeling van agent tijdens nieuwjaarsnacht

Voor het stompen in het gezicht en het trappen in de lies van een politieagent, in de Kerksteeg in Gorinchem, is een 34-jarige Gorcumer gisteren veroordeeld tot een werkstraf van 80 uur. Ook legde de rechter een voorwaardelijke celstraf op van twee weken en betaling van 250 euro schadevergoeding.

Nadat de politie afgelopen nieuwjaarsnacht een melding kreeg dat in de Gorcumse Club Heat een vuurwapen was gezien, werd besloten de horecazaak te ontruimen. Ondanks fouillering van een honderdtal gasten op straat, werd het vuurwapen niet aangetroffen.

De verdachte bemoeide zich met de aanhouding van zijn opstandige broer en werd volgens eigen zeggen in elkaar geslagen. Maar volgens politieagenten gebeurde dat pas nadat hij de agent had geslagen en getrapt. Een door verdachte meegebrachte getuige zag alleen hoe een agent zijn stapmaat bij de keel greep en sloeg. ,,Maar u zag kennelijk niet dat de verdachte eerder de politie aanviel’’, reageerde de aanklager.

Justitie vindt het strafverzwarend dat het geweld zich richtte op een persoon met een publieke functie en plaatsvond tijdens de ‘veiligheidsgevoelige’ nieuwjaarsnacht. Tegen de al drie keer eerder voor mishandeling veroordeelde Gorcumer werd daarom een werkstraf van 140 uur geëist. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gorinchem en omstreken? Schrijf je hier in!

Rivierenland