Volledig scherm
1100 kilo coke tussen bevroren vis in Rotterdamse haven. © Landelijk Parket

Gorcumer moet vijf jaar cel in voor smokkel van 1100 kilo cocaïne

De 31-jarige H.Z. (31) uit Gorinchem is tot een gevangenisstraf van vijf jaar veroordeeld voor de smokkel van ruim 1100 kilo cocaïne. Tegen hem was negen jaar geëist.

De partij harddrugs met een straatwaarde van 22 miljoen euro werd na een tip van de Amerikaanse autoriteiten in de Rotterdamse haven in een container met ingevroren vis. De partij drugs werd door de politie gevolgd. De container, waar de politie de meeste drugs al had uitgehaald, werd bezorgd bij een loods in Zaandam. 

De loods was gehuurd door Z. Met nog vijf verdachten was hij in de loods aan de slag met hamers, beitels, watertanks en een pomp om de coke uit de vis te halen.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gorinchem en omstreken? Schrijf je hier in!

 1. Met de bevrijding van het zuiden begon in Dordrecht de oorlog pas echt
  PREMIUM
  LONGREAD | 75 jaar bevrijding

  Met de bevrijding van het zuiden begon in Dordrecht de oorlog pas echt

  Na de bevrijding van West-Brabant, begin november 1944, scheidt alleen het Hollandsch Diep de geallieerden nog van Dordrecht. Maar aan beide kanten van de door de Duitsers opgeblazen Moerdijkbruggen is de oorlogsellende nog lang niet voorbij. In het zuiden is zoveel kapot dat er weinig te vieren valt, in het noorden moet de hongerwinter nog beginnen en laat de bezetter voelen dat ie nog niet verslagen is.

Rivierenland

Poll

Het is een goed idee om de snelheid rond Gorinchem te verlagen naar 100

Het is een goed idee om de snelheid rond Gorinchem te verlagen naar 100

 • Mee eens (57%)
 • Niet mee eens (43%)
1652 stemmen