Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Shutterstock

Gorcumers gaan in dialoog in huiskamers van onbekenden

Aanschuiven in de huiskamer bij onbekenden in Gorinchem: tijdens de Week van de Dialoog zetten drie inwoners hun deur open voor mensen die een goed gesprek met elkaar willen hebben. In het theatercafé van de Vijf Zinnen kan zondag kennis worden gemaakt met het doel van dit evenement.

Gorinchem haakt voor de zesde keer op rij aan bij de landelijke Week van de Dialoog die maandag 5 november start. 'Elkaar Zien' is het thema van dit jaar.

,,Een dialoog is geen discussie'', stelt de organisatie. ,,Het is een uitwisseling van persoonlijke ervaringen tussen mensen onderling, die ook vooral naar elkaar luisteren. Dit gebeurt in groepjes van zes tot acht deelnemers. De dialogen worden geleid door gespreksleiders.''

Begrip krijgen

De achterliggende gedachte is dat door de dialogen mensen meer begrip te krijgen voor elkaar. ,,Het persoonlijk contact vergroot de binding van bewoners met elkaar én met de stad.''

Het zijn niet alleen particulieren die hun huizen openstellen. Van maandag 5 tot en met vrijdag 9 november zijn er op meerdere locaties in de stad dialoogtafels te vinden, waaronder in de Turkse Süleyman Çelebi moskee, de Kamer van de Tussentijd in het Gorcums Museum en het Hospice Gorinchem. Ook boekhandels Cursief en De Mandarijn en sportschool Fynes Fitness sluiten zich aan.

In het theatercafé van de Vijf Zinnen is zondag vanaf 14.30 uur een kennismaking met het begrip dialoog. Popkoor 0183 zorgt voor de muziek. Vanaf die middag is inschrijven mogelijk.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gorinchem en omstreken? Schrijf je hier in!

poll

Wat vind jij van de nieuwe reclamemast aan de A15 bij Gorinchem-Oost?

  • Een goed idee! Zo komen er tenminste mensen op af (7%)
  • Prima, je moet toch reclame kunnen maken (12%)
  • Slecht, 35 meter is veel te hoog (10%)
  • Erg slecht plan, het leidt alleen maar af (72%)
1517 stemmen