Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Gorcumse broers veroordeeld tot celstraffen voor uiteenlopende strafbare feiten

Voor de handel in harddrugs, heling, hennepteelt, diefstal en bedreiging zijn twee Gorcumse broers vrijdag veroordeeld tot celstraffen tot 8 maanden.

De eerste broer O. (25) hoorde justitie eerder 4 jaar cel eisen, maar kreeg 10 maanden cel opgelegd. Daarvan twee voorwaardelijk. De rechter vindt namelijk niet bewezen dat het vuurwapen dat hij op bestelling aan een kennis heeft geleverd een werkend pistool was. Daarnaast is de jongste broer, met een strafblad van 21 kantjes, vrijgesproken van een bedreiging op de Handelskade in Gorcum in november vorig jaar. Daar zou hij met de auto zou zijn ingereden op vier kennissen, waarmee hij mot had.

Apple

De broer zou hen ‘slechts’ met een mes hebben bedreigd. Wel roofde hij in april met een collega-pakketbezorger diens bestelbus vol dure luxe Apple-elektronica leeg in Breukelen.

De oudste broer (27) dumpte het verpakkingsmateriaal in het Merwedekanaal in Hoogblokland om sporen op te ruimen. In een loods aan de Weegbree in Raamsdonkveer, die de broers gebruikten, vond de politie in mei hun wietplantage met 280 planten. Niet bewezen is dat de ook aangetroffen kilo speed van de 25-jarige Gorcumer was. Voor coke dealen, de wietkwekerij en heling kreeg zijn oudere broer een celstraf van 4 maanden opgelegd, waarvan de helft voorwaardelijk. Onbekend is of justitie beroep aantekent tegen de vonnissen.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gorinchem en omstreken? Schrijf je hier in!