Chef-kok René Bakker schilt in zijn tuin aardappelen voor de puree die hij maakt. Zijn schilploeg is verderop aan het werk.
Volledig scherm
PREMIUM
Chef-kok René Bakker schilt in zijn tuin aardappelen voor de puree die hij maakt. Zijn schilploeg is verderop aan het werk. © Cor de Kock

Gorcumse chef-kok maakt voor Voedselbank verse aardappelpuree ‘met liefde en hulp van anderen’

Aardappelpuree uit een pakje? Cliënten van de Voedselbank Gorinchem krijgen donderdag verse puree in hun pakket. Gemaakt door chef-kok René Bakker uit Gorinchem. ,,Met liefde én de hulp van heel veel andere mensen.’’

Een oproepje van Kees van Willigen, raadslid en bekende Gorcumer, bracht Bakker op het idee. ,,Ik zag dat Kees vroeg om een aantal producten waarom de Voedselbank zat te springen. Waaronder dus aardappelpuree en olijfolie. En eerlijk is eerlijk, vers gemaakte puree is natuurlijk veel lekkerder dan uit een pakje. Aangezien ik, net als heel veel andere mensen, door de coronacrisis thuiszit, heb ik de tijd om die puree te maken.’’

Rivierenland