Volledig scherm
Dj en producer Tim van Werd bij een reclamezuil langs de A15 waar reclame wordt gemaakt voor zijn nummer. © Daniels Matthijs

Gorcumse dj gebruikt muziek in strijd tegen plastic soup

Het is een lekker baslijntje en de vocals zijn aanstekelijk. Maar de achtergrondgeluiden van golvend water en walvissen máken het verhaal van Message from the Whales, het nieuwe nummer van Tim van Werd. Iedere keer dat iemand ernaar luistert, levert dat iets op voor de Plastic Soup Foundation.

De Gorcumse dj en producer vertelt: ,,Door die geluiden kwam ik op de naam. Toen mijn platenlabel, TurnItUp Muzik, vervolgens vroeg om een verhaal om het nummer te promoten dacht ik: laat ik eens iets doen wat niemand anders doet. Zo hebben we besloten om er een goed doel aan te koppelen. De Plastic Soup Foundation is een Nederlandse organisatie, is nog vrij nieuw en past bij het nummer. De cover van het nummer is een walvis geworden. Zo is Message from the Whales echt één geheel met de titel, de cover en het goede doel", vertelt Van Werd (22).

Plasticsoep

Afgelopen vrijdag kwam Message from the Whales uit. Iedere keer dat iemand de track beluistert op Spotify, YouTube, iTunes of een ander kanaal levert dat een klein bedrag op. Het platenlabel doneert de helft daarvan aan de Plastic Soup Foundation, die zich inspant om de plasticsoep bij de bron te bestrijden.

Quote

Ik dacht: laat ik eens iets doen wat niemand anders doet

Tim van Werd (22)

Zijn afgelopen zomer uitgekomen nummer Balkan Disco heeft inmiddels de honderdduizend plays bereikt. Tim van Werd verwacht dat Message from the Whales iets minder commercieel is, maar: ,,Grote dj's als Martin Garrix, David Guetta, Afrojack, Nicky Romero en Sander van Doorn hebben het al wel in hun radioshows gedraaid. Dan zie je meteen dat het een boost krijgt.”

Het zijn productieve maanden voor Van Werd. Zijn Inside Out was dit jaar de anthem van de Zomerfeesten op de Groenmarkt, van Balkan Disco brengt hij in december een remix uit en in januari en februari volgen twee nieuwe nummers.

Hij is niet per se op zoek naar die ene doorbraakhit. ,,Ik wil vooral kunnen rondkomen van mijn muziek. Werken in de studio, nummers uitbrengen en zelf draaien op festivals. En dat gaat steeds beter."

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gorinchem en omstreken? Schrijf je hier in!

Rivierenland

Poll

Qbuzz wil reizigers laten betalen voor het meenemen van de fiets in de spits op de MerwedeLingelijn

  • Ja, goed idee (27%)
  • Nee, niet doen (73%)
2208 stemmen