De ruim 1200 vierkante meter grote kerk in de wijk Stalkaarsen werd onlangs door de Protestantse Gemeente Gorinchem verkocht aan het bedrijf Maatschappelijk Zorg en Vastgoed (MZV).
Volledig scherm
De ruim 1200 vierkante meter grote kerk in de wijk Stalkaarsen werd onlangs door de Protestantse Gemeente Gorinchem verkocht aan het bedrijf Maatschappelijk Zorg en Vastgoed (MZV). © Jens Verhagen

Gorcumse Exoduskerk wordt een gezondheidscentrum

De Exoduskerk aan de Mollenburgseweg in Gorinchem wordt verbouwd tot een gezondheidscentrum. In het gebouw komt in ieder geval een huisartsenpraktijk, met daarnaast meerdere andere zorgverleners.

 1. 1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee
  PREMIUM

  1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee

  Je loopt een drukke ruimte binnen. Zeg, een stationshal of een beurs. Wanneer een andere bezoeker nadert, verschijnt er plotseling een blauwe streep op de vloer. Komt die persoon binnen de 1,5 meter afstand, dan komen er kronkels in de lijn. Als de afstand weer 1,5 meter is, trekt de lijn recht. Kunstenaar Jólan van der Wiel ontwikkelde het idee met Nick Verstand. In innovatiecentrum Civon in Ulft is inmiddels een werkende versie van het ‘smart distancing system’ te zien.
 1. Na maanden coronageval in Nieuw-Zeeland, vrouw besmet na isolatie
  Play

  Na maanden coronage­val in Nieuw-Zee­land, vrouw besmet na isolatie

 2. Eerste nacht met avondklok: noodbevel op Urk
  Play

  Eerste nacht met avondklok: noodbevel op Urk

Rivierenland