Volledig scherm
Een van de portretten die Johannes van Camp maakte voor de expositie Zelfrespect die te zien is in de Kruitmagazijnen op de Dalemwal. © Studio Ziezo/Johannes van Camp

Gorcumse fotograaf Van Camp sluit met nieuwe serie portretten aan bij Maand van Respect

Zelfrespect is de titel van de nieuwste expositie van Gorcums fotograaf Johannes van Camp. Deze bestaat uit een serie portretten die hij maakte bij De Gezel, een ongesubsidieerd burgerinitiatief in de Lingewijk waar mensen op vrijwillige basis een steuntje in de rug krijgen. De foto’s zijn vanaf zaterdag te bekijken in het Kruitmagazijn op de Dalemwal.

,,Ik heb mensen gefotografeerd die door omstandigheden moeite hebben zich staande te houden in onze complexe maatschappij’’, vertelt Van Camp. ,,Het gaat hier om getalenteerde en gemotiveerde mensen die tegen problemen zijn aangelopen die zij zelfstandig niet meer de baas konden. En dat doet iets met je eigenwaarde, je zelfrespect. Onze eigenwaarde is namelijk bepalend hoe we omgaan met onszelf en in relatie tot anderen.’’

Vervolg

Van Camp beschouwt de nieuwe expositie als een vervolg op de portretten die hij vorig jaar maakten voor de Boom van Tolerantie en het Tolerantiepad. Een deel van dat werk is ook vanaf zaterdag te zien in het andere Kruitmagazijn, ook op de Dalemwal. Die initiatieven sloten aan bij de Maand van Respect, net als nu het geval is.

In Gorinchem zijn meerdere activiteiten die aansluiten bij de Maand van Respect, waaronder Gorinchem in dialoog. Op verschillende locaties praten Gorcumers met elkaar over uiteenlopende thema’s. In het Kruitmagazijn is gedurende de expositie Zelfrespect elke zaterdag zo’n gesprek.

In Gymnasium Camphusianum vindt maandagavond 25 november het congres VerdraagSamen plaats met meerdere workshops. Inschrijven kan via de website met alle activiteiten die in de Maand van Respect worden gehouden. 

Volledig scherm
Fotograaf Johannes van Camp. © Cor de Kock

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gorinchem en omstreken? Schrijf je hier in!

Rivierenland