Een bewoner van de Hoofdwal in Gorinchem is vrijdagochtend in zijn woning gewond geraakt door vuurwerk. De direct aangrenzende woningen zijn daarop uit voorzorg ontruimd.
Volledig scherm
PREMIUM
Een bewoner van de Hoofdwal in Gorinchem is vrijdagochtend in zijn woning gewond geraakt door vuurwerk. De direct aangrenzende woningen zijn daarop uit voorzorg ontruimd. © Fotopersburo Busink

Gorinchem kan ‘vuurwerkwoning’ tijdelijk sluiten

Welke gevolgen het ontploffen van vuurwerk in hun woning voor de bewoners van de Hoofdwal gaat hebben, is nog niet duidelijk. Maar het is niet ondenkbaar dat het huis tijdelijk op slot gaat. In Groningen gebeurde dit eind vorig jaar.

,,We wachten het onderzoek van de politie af’’, zegt een woordvoerder van burgemeester Reinie Melissant desgevraagd. Die is nog druk met het in kaart brengen wat er vrijdag precies is gebeurd aan de Hoofdwal. Die ochtend raakte een 28-jarige Gorcumer gewond in zijn gezicht en aan zijn handen terwijl hij ‘met vuurwerk zat te knutselen’.  Hulpdiensten snelden daarop naar de woning waarvan een deel van de achterzijde ontzet raakte door de klap van de explosie. De directe buren moesten hun huis  uit.

Rivierenland