Volledig scherm
Op het trottoir voor het stadhuis is sinds gisteren de tekst ‘Orange the World’ te lezen. © Gemeente Gorinchem

Gorinchem sluit zich aan bij campagne tegen geweld tegen vrouwen

In navolging van de gemeente Vijfheerenlanden sluit ook Gorinchem zich aan bij de wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen. Op het trottoir voor het stadhuis prijkt sinds gisteren de tekst ‘Orange the World’.

Op 25 november was de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. Van die dag tot 10 december wordt 16 dagen lang wereldwijd actie gevoerd, ook in Nederland. Ministeries, gemeenten, provincies en maatschappelijke organisaties hebben zich aangesloten bij Orange the World en laten zo zien dit initiatief te ondersteunen. Veel overheidsgebouwen worden oranje verlicht. 

In Gorinchem is ervoor gekozen om een oranje tekst op de stoep voor het gemeentehuis te spuiten. Voor oranje is gekozen omdat die kleur staat voor de dageraad; het aanbreken van een hoopvolle toekomst zonder geweld tegen vrouwen en meisjes.

Aan de actie doet ook Soroptimistenclub Merwekring mee. De internationale serviceclub Soroptimist International zet zich in voor de bevordering van mensenrechten en de positieverbetering van vrouwen en meisjes in het bijzonder.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gorinchem en omstreken? Schrijf je hier in!

Rivierenland