Volledig scherm
Parkeren op Linge II Zuid is voor wie er niet werkt sinds deze week verboden. © Google Streetview

Gorinchem waarschuwt ‘anoniem’ voor parkeerverbod op Linge II Zuid

Automobilisten die langs de Spijksedijk parkeerden, hebben een ‘anonieme’ waarschuwing op Gorcums briefpapier op hun voertuig gevonden.

Geen afzender of telefoonnummer voor meer informatie. Alleen de waarschuwing dat parkeren op Linge II Zuid, het bedrijfsterrein ter hoogte van de Flank, niet langer mag. Met daarbij wel overduidelijk het gemeentelijk logo.

,,Die brief is inderdaad door ons als gemeente verspreid’’, zegt woordvoerder Inge van der Riet. ,,Om automobilisten persoonlijk te waarschuwen over de gewijzigde parkeersituatie op die bedrijventerrein.’’ Ze erkent dat het misschien beter was geweest om de brief te ondertekenen, zodat er geen verwarring was ontstaan over de echtheid. Want daaraan werd door automobilisten wel getwijfeld.

Uitzondering

Voor heel Linge II Zuid geldt met ingang van deze week een parkeerverbod. Alleen bedrijven op het terrein wordt beperkt een uitzondering gemaakt.

De situatie is aangepast nadat de gemeente Gorinchem eerder al probeerde de parkeersituatie op het bedrijventerrein te regelen. Die was onduidelijk en leidde ertoe dat ondernemers van Linge II Zuid en de gemeente elkaar troffen bij de rechter. Zij waren het onderling niet met elkaar eens. Onder meer over het parkeren van auto’s en op de toegangsweg van het bedrijventerrein en de weg op Linge II Zuid.

De gang naar de rechter heeft er toe geleid dat iedereen die niet bij de bedrijven werkt of er zaken doet er helemaal niet meer mag parkeren. Verder is het gebied opgedeeld in meerdere parkeerzones.   

Volledig scherm
De waarschuwingsbrief van de gemeente Gorinchem was niet ondertekend. © Ester Dammers

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gorinchem en omstreken? Schrijf je hier in!

Rivierenland