Het schooltje aan de Oudkerkseweg is met zo’n dertig leerlingen - verdeeld over twee klassen - een van de kleinste van Nederland.
Volledig scherm
Het schooltje aan de Oudkerkseweg is met zo’n dertig leerlingen - verdeeld over twee klassen - een van de kleinste van Nederland. © Richard van Hoek

Groen licht voor bouw van nieuwe basisschool in Giessen-Oudekerk

Giessen-Oudekerk krijgt definitief een nieuwe basisschool en elf extra woningen. Daarvoor trekt de gemeente Molenlanden ruim 4 miljoen euro uit. 

De gemeenteraad stemde deze week in met het plan, dat door inwoners van Giessen-Oudekerk zélf werd aangedragen. De nieuwbouw moet het nog geen duizend inwoners tellende dorp interessant houden voor jonge gezinnen. En op die manier de lokale basisschool voorzien van genoeg nieuwe leerlingen om open te kunnen blijven.

Dertig leerlingen

Het schooltje aan de Oudkerkseweg is met zo’n dertig leerlingen - verdeeld over twee klassen - een van de kleinste van Nederland. ,,De afgelopen jaren stond de school qua leerlingenaantal onder druk. Dit zorgde ervoor dat ouders twijfelden om hun kinderen naar deze school te brengen. Door nieuwbouw gaat een signaal uit van behoud en ontwikkeling van de school, wat een aantrekkende werking op het leerlingenaantal zal hebben”, stelde de gemeente eerder.

Het nieuwe schoolgebouw wordt eerst gebouwd, voordat het oude tegen de vlakte gaat. De start van de bouw staat gepland voor volgend jaar. In de zomervakantie van 2022 ‘verhuizen’ basisschoolleerlingen dan naar hun nieuwe onderkomen. Naast de nieuwe school komen vier tussenwoningen, twee hoekwoningen, drie seniorenwoningen en twee ‘twee-onder-één-kappers’.

Een impressie van de nieuwe basisschool in Giessen Oudekerk.
Volledig scherm
Een impressie van de nieuwe basisschool in Giessen Oudekerk. © Gemeente Molenlanden/Van der Padt & Partners

Rivierenland

Poll

Het veiligheidsgevoel op het parkeerterrein Buiten de Waterpoort kan worden vergroot door camera's te plaatsen

  • Ja, mee eens (68%)
  • Nee, camera's zijn niet de oplossing (32%)
527 stemmen