Volledig scherm
Giessenburg vanuit de lucht. Het riviertje de Giessen kronkelt door zijn © Cor de Kock

Groeten uit Giessenburg, het dorp aan de Giessen

Fotograaf Cor de Kock bezoekt regelmatig plaatsen in de regio. Om de week komen de mooiste foto’s in de rubriek Groeten uit. Deze week keek hij rond in Giessenburg.

Het is weinig verrassend dat door Giessenburg het riviertje de Giessen kronkelt. Het dorp is vernoemd naar kasteel Giessenburg, dat in de dertiende eeuw werd gebouwd en 500 jaar later weer werd afgebroken.

De meest markante gebouwen staan net buiten het dorp. De gebouwen zijn bijzonder vanwege de ‘bewoners’. Tot ver in de omtrek is de uitdragerij Arie Boer bekend. Deze oude graanmaalderij is letterlijk tot de nok toe gevuld met bouwmaterialen en bijzondere oude objecten. Minder bekend is dat de familie Boer op Kerkweg 10d nóg zo'n megatweedehandsparadijs bezit, bijgenaamd Uitdragerij 2.0. Elke zaterdag zwaaien de deuren van de loodsen om negen uur open.

Landelijke bekendheid geniet ook Joop van Ooijen, de evangelist die op zijn dak levensgroot 'Jezus Redt' heeft gekalkt. Tevergeefs doet Van Ooijen al jaren met zijn politieke partij een gooi naar een zetel. Maar het levert hem wel naamsbekendheid op.

Sinds vier jaar staat in het dorp een vliegeniersmonument. Pieter van Vollenhoven onthulde het. Het is geplaatst ter nagedachtenis aan de in de oorlog omgekomen geallieerde piloten.

Volledig scherm
Op het dak van evangelist Joop van Ooijen staat levensgroot 'Jezus Redt’. © Cor de Kock
Volledig scherm
Een terras aan de Giessen. © Cor de Kock
Volledig scherm
Sinds vier jaar staat in Giessenburg een vliegeniersmonument. © Cor de Kock
Volledig scherm
De uitdragerij Arie Boer is tot de nok toe gevuld met bouwmaterialen en bijzondere oude objecten. © Cor de Kock

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Giessenburg en omstreken? Schrijf je hier in!

Rivierenland