Volledig scherm
Kedichem ligt aan de Linge. © Cor de Kock

Groeten uit Kedichem, het dorp waar het volgens inwoners soms zelfs te rustig is

Fotograaf Cor de Kock neemt een kijkje bij toeristische trekpleisters in de regio. Om de week komen de mooiste foto’s in de rubriek Groeten uit. Deze week keek hij rond in Kedichem. 

Kedichem, is dat niet het plaatsje van...? Ja, inderdaad, het plaatsje aan de Linge werd in 1986 even landelijk nieuws toen hotel Cosmopolite afbrandde. Dat gebeurde na een aanval van honderden antifascisten op de Centrumdemocraten die op dat moment in het hotel vergaderden. 

Maar dat is lang geleden. De rust is al lang wedergekeerd. En hoe. Het is soms zelfs iets té rustig, als het aan de inwoners ligt. Vorig jaar nog stemde een dikke meerderheid voor de invoering van de koopzondag. Wel een beetje lastig in Kedichem, want zoveel winkels zijn er niet. ,,Het meest bedrijvige hier is de basisschool”, grinnikte een Kedichemse tegen het AD.

Wat er wel is? Dat mooie hotel natuurlijk, herbouwd en wel. Hotel aan de Linge, heet het nu, waar menigeen graag een vorkje prikt. Wie nog wat verder op pad gaat, vindt aan de Kerkstraat uiteraard de kerk, maar ook het beeld van een knikkerend meisje, van Marijke Ravenswaaij. 

Kedichem saai? Geniet van de rust en loop eens langs de Linge, dat verveelt nooit. Dat vinden trouwens ook de aalscholvers. Die zitten - zo stelt uw fotograaf vast - al sinds jaar en dag regelmatig op exact dezelfde plek uit te rusten en te drogen.

Volledig scherm
Hotel aan de Linge, waar menigeen graag een vorkje prikt. © Cor de Kock
Volledig scherm
Het beeld van een knikkerend meisje, van Marijke Ravenswaaij. © Cor de Kock
Volledig scherm
Ook de aalscholvers vinden het prima toeven in Kedichem. © Cor de Kock
Volledig scherm
Wie nog wat verder op pad gaat, vindt aan de Kerkstraat uiteraard de kerk. © Cor de Kock

Rivierenland

Poll

Qbuzz wil reizigers laten betalen voor het meenemen van de fiets in de spits op de MerwedeLingelijn

  • Ja, goed idee (27%)
  • Nee, niet doen (73%)
2208 stemmen