Volledig scherm
Eethuis ‘t Centrum. © Cor de Kock

Groeten uit Schelluinen: de toeristische trekpleisters

Fotograaf Cor de Kock neemt een kijkje bij de toeristische trekpleisters in de regio. Ditmaal is Schelluinen aan de beurt.

Volledig scherm
Het kasteel van Schelluinen. © Cor de Kock

Meer dan honderd gerechten op de kaart, dan moet er wel iets tussen staan wat je lekker vindt. De formule van Eethuis 't Centrum in Schelluinen staat al jaren als een huis, en het verbaast inwoners van het dorp al lang niet meer als ze even geduld moeten hebben om een plekje in het restaurant te bemachtigen. En als je dan toch moet wachten, kun je net zo goed een rondje dorp doen. Even koekeloeren bij het jachtslot Schelluinderberg, dat op dit moment gerestaureerd wordt. Vorig jaar kocht een stel uit Gorinchem het vervallen kasteel aan de Kerkweg op - nadat het zo'n zes jaar te koop had gestaan - om het weer in oude luister te herstellen.

Wil je een bezoekje brengen aan Schelluinen, dan kan dat niet met de trein, ook al liggen zowel de MerwedeLingelijn als de Betuwelijn in de achtertuin van het dorp. Ooit had Schelluinen wel haar eigen stationnetje, maar in 1929 bracht de NS voor het laatst passagiers naar het kleine plaatsje.

Volledig scherm
De achtertuin van het dorp. © Cor de Kock

Een plaatsje dat vandaag de dag bij de gemeente Molenlanden hoort. Tot 1986 was de gemeente nog zelfstandig, totdat ze opging in Giessenlanden en begin dit jaar in Molenlanden.

Volledig scherm
© Cor de Kock

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gorinchem en omstreken? Schrijf je hier in!

Rivierenland