Volledig scherm
Vol parkeerterrein bij station Boven-Hardinxveld. © Cor de Kock

Grote zorgen om parkeermogelijkheden rond begraafplaats en station in Hardinxveld

De T@B in Hardinxveld-Giessendam maakt zich grote zorgen over de parkeermogelijkheden rond de begraafplaats aan de Spindermolen en station Boven-Hardinxveld. De partij heeft het college van burgemeester en wethouders hierover schriftelijke vragen gesteld.

Bewoners van de Spindermolen en omliggende straten kunnen steeds moeilijker hun auto parkeren. Met name tijdens uitvaarten of bijeenkomsten in de bibliotheek of het Groene Kruisgebouw is het steeds zoeken naar een plekje. Volgens de T@B hebben buurtbewoners dit probleem al vaker bij de gemeente Hardinxveld-Giessendam aangekaart, maar tot nog toe zonder succes.

De partij wil dat het college op korte termijn een oplossing vindt voor de problemen. Een optie zou kunnen zijn de groenstrook langs de begraafplaats versmallen, zodat die ruimte kan worden gebruikt voor het aanleggen van extra parkeerplaatsen. Daarom vraagt ze of in de Spindermolen binnenkort bestratingswerkzaamheden zijn gepland, zodat het aanleggen van de parkeerplaatsen meteen kan worden gedaan. Ook wil de T@B weten hoeveel klachten en meldingen de afgelopen tijd over de parkeerproblematiek bij de gemeente zijn binnengekomen.

Station

Behalve over de problemen aan de Spindermolen, maakt de T@B zich ook zorgen over station Boven-Hardinxveld. ,,Voor fietsers en bromfietsers begint het een totale chaos te worden’’, schrijft de partij. ,,Het aantal parkeerplaatsen schiet chronisch te kort en auto’s staan op plekken waar dat niet mag.’’ Volgens de T@B staan ze vaak op de parkeerplaats van de bus of de zogenoemde kiss & ride-stroken. Met name op maandag, dinsdag en woensdag leidt dat tot chaos, volgens de partij.

De PVV in Zuid-Holland kaartte de problemen vorig jaar april al aan bij Gedeputeerde Staten (GS). Volgens fractievoorzitter Henk de Vree, zelf inwoner van Hardinxveld en geregeld gebruiker van de MerwedeLingelijn, heeft het station een capaciteit van 46 parkeerplaatsen, 112 fietsenklemmen en 40 fietskluizen.

Een maand later antwoordde GS dat er inderdaad meer parkeerplekken zouden bijkomen en dat de fietsenstalling wordt vergroot. De T@B vraagt het college of het in de tussentijd al iets heeft gehoord van de provincie en wanneer de werkzaamheden kunnen beginnen.   

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Hardinxveld-Giessendam en omstreken? Schrijf je hier in!

Rivierenland

Poll

Het is een goed idee om de snelheid rond Gorinchem te verlagen naar 100

Het is een goed idee om de snelheid rond Gorinchem te verlagen naar 100

  • Mee eens (58%)
  • Niet mee eens (42%)
3144 stemmen