Volledig scherm
Voor Hans Keller (33) was het kampioenschap in 2F met Almkerk een perfect moment om te stoppen. © Jan Noorlandt

Hans Keller neemt afscheid met een titel bij Almkerk

SportAfscheid nemen met een titel is slechts voor weinigen weggelegd. Met de schaal in handen na het behalen van het kampioenschap in de tweede klasse zwaaide Hans Keller (33) af bij Almkerk.

Achtergrond

"Ik werk sinds 2012 voor mezelf en met enkele anderen run ik een bedrijf in zonnepanelen. Daarmee zitten we in Utrecht, waar ik op korte termijn waarschijnlijk ook ga wonen. In de kleedkamer is het nog hartstikke gezellig met die gasten, maar op een gegeven moment ga je je toch een ouwe lul voelen. Bovendien wordt het steeds lastiger het allemaal bij te benen. Volgend jaar speelt Almkerk weer een klasse hoger, terwijl je zelf niet meer beter wordt. Na een topjaar met het kampioenschap was dit het perfecte moment om te stoppen."

Beste trainers

"Met Frans van Wijk heb ik een speciale band. Hij liet me debuteren en ik heb veel van hem geleerd. Hij was vroeger ook verdediger en gaf veel bruikbare tips. Peter de Been, die ik meemaakte bij TSVV Merlijn, een studentenvereniging uit Tilburg waar ik een aantal jaren heb gespeeld, was heel eerlijk en rechtlijnig. Ook al was je de beste speler, als je niet kwam trainen speelde iemand anders. Bij zo'n studententeam werkte dat goed. Ook Pieter Tuns wil ik noemen. Een voetbaldier met veel kennis en een heel warme man. Als je niet lekker in je vel zat, kon je altijd bij hem terecht. Een gouwe vent."

Meest memorabele wedstrijden en teleurstellingen

"Wat me altijd bij zal blijven is een wedstrijd tegen Nieuw-Lekkerland in 2004. Het was de laatste wedstrijd van het seizoen en we moesten winnen om kampioen te worden. Diep in blessuretijd maakten zij uit een onterechte vrije trap 1-1, waardoor Nieuw-Lekkerland kampioen werd. We kwamen terug bij Almkerk en kregen het onthaal van een kampioen. Een andere teleurstelling was het ontslag van Frans van Wijk in 2015. Zoiets is nooit leuk en zelf stond ik daar zeker niet achter. We degradeerden onnodig, maar dat lag niet aan de trainer.''

Beste medespelers

"Ik wil niemand tekortdoen, want bij mijn afscheid kwam veertig man opdagen, maar met twee mensen heb en had ik zowel binnen als buiten het veld een speciale band. In een voetbalteam is de lol die je met elkaar hebt het belangrijkste. Mijn hele leven heb ik bij Almkerk met Walter Pellekaan gevoetbald. Binnen en buiten het veld mijn beste maatje. Bij Merlijn voetbalde ik met Louren Dorleijn. Bij Nivo Sparta gold hij als een groot talent en hij is ook één van mijn beste vrienden. En bovendien een heel goede voetballer.''

Toekomst

"Naast de zakelijke bezigheden ga ik bij Almkerk in het tweede of derde elftal voetballen. Ik hou ook van reizen. Tijdens mijn studie heb ik een half jaar in Rome gezeten en ik ben ook een half jaar naar Azië geweest. Daarnaast ben ik in Nieuw Zeeland, Midden-Amerika, Sri Lanka en Colombia geweest. Ik zit tegenwoordig ook regelmatig op de wielrenfiets. Ik wil eerst even genieten, maar bij Almkerk is ook nog genoeg te doen en daar weten ze me wel te vinden. Op termijn ga ik zeker iets terugdoen. Als je in het eerste speelt word je in de watten gelegd en als er ruimte voor is moet je ook iets teruggeven. Almkerk is en blijft mijn cluppie."

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Almkerk en omstreken? Schrijf je hier in!