Volledig scherm
Het gala wordt gehouden in De Wielewaal. © Hans Roest

Hardinxveld-Giessendam huldigt lokale sporthelden tijdens gala

Hardinxveld-Giessendam huldigt op woensdag 4 september zijn sporthelden. Dat gebeurt tijdens een sportgala, dat voor het eerst in het dorp wordt georganiseerd.

Zo wordt de sporter van het jaar gekozen, evenals het sportteam van het jaar. Ook wordt een sporttalent in het zonnetje gezet en vindt er de verkiezing Sportfoto van het jaar plaats.

Inwoners kunnen tot maandag 1 juli sporters, die in Hardinxveld-Giessendam wonen, voordragen. Elke inzending moet worden voorzien van een uitgebreide motivatie. Uit elke categorie worden uiteindelijk drie genomineerden geselecteerd. De winnaars worden tijdens het sportgala bekendgemaakt.

Sportgemeente

De verkiezing heeft als doel meer aandacht te vragen voor lokale sporthelden. De gemeente liet vorig jaar bovendien weten dat Hardinxveld zich als sportgemeente wil profileren.

Zo wil ze vaker sportevenementen naar het dorp halen en plaatselijke topsporters verder helpen in hun ontwikkeling.

Het sportgala maakt deel uit van het tweejaarlijkse HAGI-festival en wordt gehouden in sporthal De Wielewaal. Aanvang is om 19.00 uur.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in! Voor nieuws uit Gorinchem en omstreken, schrijf je hier in.

Rivierenland