Volledig scherm
De Merwede. Ter illustratie. © Jacques van Der Neut

Hardinxveld wil een soort Merwedeboulevard

Hardinxveld-Giessendam moet een soort Merwedeboulevard krijgen, waar je goed kunt wandelen en ook een terrasje kunt pakken. Dat staat in het stedenbouwkundig programma van eisen voor nieuwbouwplan IJzergieterij.

De gemeente Hardinxveld-Giessendam wil een nieuwe impuls geven aan wonen langs de rivier. Het is de bedoeling dat er in 2019 of 2020 begonnen wordt met de bouw van zo'n 100 tot 150 woningen. Het gaat onder meer om rij- en hoekwoningen, twee-onder-één-kapwoningen, vrijstaande huizen en appartementen.

Opslag

Het toekomstige bouwterrein ligt pal langs de A15 en is bereikbaar via de Peulenstraat Zuid. Tot 15 jaar geleden was op die plek een ijzergieterij gevestigd. Ook Snelle Vliet Touringcars had er z'n stek. Op dit moment ligt het terrein merendeels braak, een deel van de panden wordt gebruikt als opslag voor bouwmaterialen van aannemersbedrijf Gebroeders Blokland.

Waarschijnlijk kan er pas begin 2020 worden begonnen met de bouw. Eerst moeten bestemmingsplannen worden gewijzigd en overeenkomsten worden gesloten met projectontwikkelaars. Ook is er nog inspraak mogelijk.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gorinchem en omstreken? Schrijf je hier in!