Volledig scherm
© Fixi

Hardinxvelders kunnen appen met de gemeente over losliggende stoeptegels en overhangend groen

Inwoners van Hardinxveld-Giessendam kunnen vanaf donderdag een appje sturen als ze ergens in hun gemeente overhangend groen zien, een losliggende stoeptegel of een defecte prullenbak aantreffen.

Het dorp sluit zich als laatste gemeente in de Drechtsteden aan op de applicatie Fixi. Het systeem moet het met de app makkelijker maken om meldingen over de openbare ruimte te doen. Zo kunnen inwoners met een mobiele telefoon direct een exacte gps-locatie en foto aan een melding koppelen. Ook kunnen ze andere meldingen zien en na het invoeren van hun e-mailadres precies volgen wat er met hun eigen melding is gebeurd.

Volgens wethouder Theo Boerman wordt de melding automatisch geregistreerd in het planningssysteem van de betreffende gemeentelijke afdeling. Gebruikers hebben bij hun melding de keuze uit acht verschillende hoofdrubrieken.

De applicatie voor mobiele telefoons is te downloaden in de App Store (iPhone) en Google Play Store (Android). Boerman benadrukt dat inwoners meldingen ook telefonisch of via de website van de gemeente kunnen blijven doen.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Hardinxveld-Giessendam en omstreken? Schrijf je hier in!

Rivierenland