Volledig scherm
Café 't Kraaienest Hardinxveld-Giessendam © Google Streetview

Hardinxvelds café 't Kraaienest krijgt mogelijk toch permanent terras

Café ‘t Kraaienest aan de Damstraat in Hardinxveld-Giessendam krijgt mogelijk toch een permanent terras. Het college van burgemeester en wethouders wil een terras onder voorwaarden toch toestaan.

Zo moet de minimale afstand tussen het terras en de kant van de weg minimaal een halve meter zijn. Ook moet er zogenoemde harde begrenzing zijn in de vorm van bijvoorbeeld een hek, muurtje of plantenbakken. Verder wil het college niet dat terrasbezoekers op de openbare weg bediend worden.

Een jaar geleden verruimde de gemeente bij wijze van proef de terrasregels om het centrum van het dorp wat aantrekkelijker te maken. Deelcafé De Buurman aan de Peulenstraat besloot daarom wat zitjes buiten te zetten, evenals tapperij Het Damrak en café ‘t Kraaienest aan de Damstraat. 

Verdwijnen

In april van dit jaar liet de gemeente weten dat het terras van De Buurman mag blijven staan, maar dat de zitjes van ‘t Kraaienest moesten verdwijnen. Volgens het college staat het terras te dicht op de weg. Dat leidt tot een onveilige verkeerssituatie. Bovendien loopt de weg af. Dat geldt niet voor het terras van Het Damrak. Dat ligt namelijk aan de andere kant van het pand, langs het water.

De gemeente kondigde wel aan met de uitbater van ‘t Kraaienest in gesprek te gaan. Een terras voor het café mag nu wel, mits aan de twee voorwaarden wordt voldaan.

Met de terrassenproef had vooral de SGP in het dorp moeite. Volgens de partij was het plan vaag en kon een terras tot geluidsoverlast leiden bij omwonenden.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in! Voor nieuws uit Gorinchem en omstreken, schrijf je hier in.