De vlootschouw tijdens de Havendag in Werkendam van 2016
Volledig scherm
De vlootschouw tijdens de Havendag in Werkendam van 2016 © Eline Lohman

Havendagen Werkendam terug van weggeweest, en dit is er te doen

Helikoptervluchten, vaartochten, braderie, oude ambachten, shantykoren, taptoe en vuurwerk zijn slechts een paar ingrediënten van de Havendagen in Werkendam. Nadat het evenement in 2018 niet doorging, zijn de voorbereidingen voor dit jaar in volle gang.

De Havendagen zijn dit jaar op vrijdag 3 en zaterdag 4 juli. Na de opening door de vlootschouw zetten de bedrijven rondom de Biesbosch- en Beatrixhaven hun deuren open zodat bezoekers een kijkje achter de schermen kunnen nemen, zoals de werking van een lasrobot of zaagmachine. Ook is er een werkschip te bezichtigen en worden alle vragen van het publiek beantwoord.

Vacatures

Verder is er een zogenoemd techniekplein voor jongeren die kennis willen maken met techniek. Diverse onderwijsinstellingen en brancheverenigingen komen zich presenteren en laten zien wat de beroeps- en opleidingsmogelijkheden in de maritieme sector zijn. Ook presenteren de bedrijven er hun vacatures.

De jongerenraad in Altena wordt ook betrokken bij het tweejaarlijkse evenement, dat gewoonlijk kan rekenen op zo’n 25.000 bezoekers. Zo bereiden ze een groot spel voor. De Havendagen zullen spectaculair volgens de organisatie worden afgesloten, maar details daarover worden pas later bekendgemaakt.

Sponsoring

Voorzitter Dick Hoogendoorn van de stichting moest in februari 2018 laten weten dat het evenement dat jaar niet kon doorgaan. De voorbereidingen vergden te veel tijd en ook bleek het moeilijk de sponsoring rond te krijgen. Wel beloofde Hoogendoorn dat de festiviteiten in 2020 wel doorgaan.

Rivierenland