Koreaanse ambachtslieden bouwden destijds voorafgaande aan de opening de maquettes die in het Hendrick Hamel Museum te zien zijn.
Volledig scherm
Koreaanse ambachtslieden bouwden destijds voorafgaande aan de opening de maquettes die in het Hendrick Hamel Museum te zien zijn. © Ricardo Smit

Hendrick Hamel Museum moet Koreanen tellen voor 35.000 euro subsidie

Het Hendrick Hamel Museum in Gorinchem krijgt volgend jaar een budget van 35.000 euro. Als een van de tegenprestaties moet het museum exact bijhouden hoeveel Zuid-Koreaanse bezoekers er langs komen. De Gorcumse zeevaarder Hendrick Hamel wordt in Zuid-Korea gezien als een held.  

 1. Neeeeee, geen piepschuim! Afvalcoach gluurt straks in de pmd-container om je beter te laten scheiden
  PREMIUM

  Neeeeee, geen piepschuim! Afvalcoach gluurt straks in de pmd-container om je beter te laten scheiden

  Vuilnismannen en -vrouwen gluren vanaf maandag steekproefsgewijs in de containers voor plastic afval, metalen en drankkartons. Zit er misplaatst afval in, dan krijg je een vriendelijk briefje en een gesprek. Vier maanden lang wil vuilophaler Waardlanden dat volhouden. Niet om te pesten, maar als we het allemaal goed doen, scheelt dat volgens de vuilophaler 150.000 euro. En een hoop onnodige vuilverbranding.
 2. Gorcumse hedendaagse helden, al dansend en zingend door het Hendrick Hamel Museum
  PREMIUM

  Gorcumse hedendaag­se helden, al dansend en zingend door het Hendrick Hamel Museum

  De dansers van BreakSquad en hun mentoren Redouan ‘Redo’ Ait Chitt en Jeroen ‘Nazgul’ van der Linden zijn samen met muzikant en tekstdichter Georgios ‘Double G’ Lazakis te zien in de nieuwste tentoonstelling in het Hendrick Hamel Museum. ,,Ze zijn hedendaagse Gorcumse helden, hebben onze stad internationaal op de kaart gezet en verdienen daarom hun eigen, interactieve expo’’, zegt museumdirecteur Georgios Fergadis.
 1. Dit was Nederland vandaag: maandag 18 januari
  Play

  Dit was Nederland vandaag: maandag 18 januari

 2. Rusland zet twee Nederlandse diplomaten uit: 'Opvallend is de taal van Moskou'
  Play

  Rusland zet twee Nederland­se diplomaten uit: 'Opvallend is de taal van Moskou'

Rivierenland