Volledig scherm
Henny Huisman ontvangt zaterdag Sinterklaas in Leerdam. © ANP

Henny Huisman ontvangt zaterdag Sinterklaas in Leerdam

Henny Huisman ontvangt zaterdag Sinterklaas in Leerdam. De televisiepresentator is bij de intocht van de goedheiligman aan de Zuidwal. 

Leerdam staat rond de intocht in de spotlights, omdat de bioscoopfilm De Brief voor Sinterklaas deels in het stadje is opgenomen. Televisieproducent en van oorsprong Leerdammer Lucio Messercola is behalve bij die film ook jaarlijks betrokken bij de intocht in zijn stad. 

,,Het wordt een groot spektakel’’, belooft hij. ,,Sinterklaas komt, Henny Huisman is erbij en daarnaast is dit het allereerste publieke optreden van onze nieuwe burgemeester Sjors Fröhlich.’’ Er is ook een aantal pieten uit de Sinterklaasfilm aanwezig bij de intocht in Leerdam. 

Nostalgie

Volledig scherm
Poster van de film De Brief voor Sinterklaas die deels in Leerdam is opgenomen. © Paradiso Films

Over de link tussen de film en de daadwerkelijke intocht zegt Messercola: ,,De film heeft een hang naar nostalgie, naar de jaren negentig, met acteurs als Bram van der Vlugt en Aad van Toor. Die lijn wilde ik graag doortrekken naar de intocht in Leerdam. Volgens mij past jeugdheld Henny Huisman daar perfect bij.’’

Er zijn nog wel wat ‘zorgen’ over de intocht, bekent Messercola. ,,Ik heb begrepen dat op de Pakjesboot per ongeluk Leersum in de navigatie heeft ingevoerd, in plaats van Leerdam. Nu krijgen we geen contact meer. We hopen maar dat het foutje op tijd wordt ontdekt en we Sinterklaas rond 14.00 uur in Leerdam kunnen verwelkomen.’’ 

Bekijk hieronder de trailer van de film De Brief voor Sinterklaas. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Leerdam en omstreken? Schrijf je hier in!

Rivierenland