Huis ter Leede in Leerdam.
Volledig scherm
Huis ter Leede in Leerdam. © Google Streetview

Het gaat ‘naar omstandigheden goed’ met coronapatiënt in Leerdams verpleeghuis

De bewoner van zorginstelling Huis ter Leede in Leerdam, bij wie vorige week het coronavirus werd vastgesteld, maakt het naar omstandigheden goed. Er zijn geen andere besmettingen vastgesteld in het verpleeghuis.

Dat zegt directeur Kees Schetters. De coronapatiënt wordt in strikte isolatie in Huis ter Leede verpleegd. Een andere bewoner van de zorginstelling, die klachten had die konden wijzen op het coronavirus, is getest maar bleek niet besmet.

Het verpleeghuis, dat dicht is voor bezoekers, probeert het leven voor de veelal dementerende bewoners zo veel mogelijk gewoon door te laten gaan. ,,Dat is best lastig. Voor veel van onze bewoners is het moeilijk om te begrijpen dat er geen bezoek komt. Dat is lastig te bevatten voor mensen die dementerend zijn. Gelukkig hebben we flinke stappen gezet met videobellen, zodat er toch contact is met de familie.’’ 

Kaarten

Het Leerdamse verpleeghuis wordt nog altijd overspoeld met kaarten, tekeningen en bloemen om de bewoners in isolatie en de medewerkers een hart onder de riem te steken. ,,Hartverwarmend’’, zegt Schetters. Ook het Beatrixziekenhuis in Gorinchem roept mensen op om kaarten te schrijven naar patiënten. Zij benadrukken op Facebook ervoor te zullen zorgen dat de kaartjes veilig worden overgedragen aan personeel of patiënt. 

Ook het ziekenhuis is de afgelopen dagen overrompeld door de vele steun uit de samenleving. Zo werden er honderd pizza’s bezorgd voor het personeel. Rivas Zorggroep, die benadrukt alle gebaren te waarderen, roept op om de hulp aan te bieden per mail (facilitairbedrijf@rivas.nl), om op die manier de telefoonlijnen open te houden voor mensen die hulp nodig hebben.

Rivierenland

Poll

Het veiligheidsgevoel op het parkeerterrein Buiten de Waterpoort kan worden vergroot door camera's te plaatsen

Het veiligheidsgevoel op het parkeerterrein Buiten de Waterpoort kan worden vergroot door camera's te plaatsen

  • Ja, mee eens (68%)
  • Nee, camera's zijn niet de oplossing (32%)
429 stemmen