Kees Vos bij het bordje met de raadselachtige tekst ‘El Cope Anher’ erop. Achter hem loopt zijn vrouw Nel.
Volledig scherm
PREMIUM
Kees Vos bij het bordje met de raadselachtige tekst ‘El Cope Anher’ erop. Achter hem loopt zijn vrouw Nel. © Cor de Kock

Het huis van Kees en Nel draagt de naam ‘El Cope Anher’: ‘Nee, het is geen Spaanse spreuk’

GEVELGEHEIMENWat betekent toch die naam op dat ene huis? In de rubriek Gevelgeheimen ontrafelen onze verslaggevers de mysteries achter huisnamen. Vandaag: een houten bordje aan een woning in de Herwijnse Berkenlaan draagt de raadselachtige tekst ‘El Cope Anher’.

 1. Theo Meijboom (SGP Altena) over de ophef rond het gemeentehuis: ‘Zulke reacties had ik niet verwacht’
  PREMIUM

  Theo Meijboom (SGP Altena) over de ophef rond het gemeente­huis: ‘Zulke reacties had ik niet verwacht’

  De SGP in Altena kwam onder vuur te liggen, omdat de partij ernstig bezwaar maakte tegen de openstelling van het gemeentehuis op zondag als locatie voor een kunstmarkt. Dat zette kwaad bloed bij andere partijen, die stelden dat de SGP niet moet denken dat het gemeentehuis alleen van haar is. SGP-voorman Theo Meijboom stoorde zich aan die negatieve reacties. Ook kreeg hij meerdere haatmails.
 2. Met de verkoop van Smulbollen koopt Veense lunchroom Je Kans een busje voor het personeel
  PREMIUM

  Met de verkoop van Smulbollen koopt Veense lunchroom Je Kans een busje voor het personeel

  Natuurlijk heeft ook lunchroom Je Kans in Veen last gehad van coronaperikelen. De horecazaak, waarin mensen met een beperking werken, heeft een zware tijd achter de rug. Personeel moest thuis blijven tijdens de lockdown of andere klusjes doen toen de horeca verplicht de deuren gesloten hield. Maar Je Kans vocht zich er doorheen en staat aan de vooravond van het tweejarig bestaan. En de ingebruikname van een personeelsbus.

Rivierenland