Volledig scherm
Archiefbeeld van een raadsvergadering in Molenwaard. © Richard van Hoek Fotografie

‘Het moet afgelopen zijn met ellenlange gemeenteraadsvergaderingen in Molenlanden’

Het moet afgelopen zijn met ellenlange gemeenteraadsvergaderingen in Molenlanden, vindt Doe Mee! De grootste partij in de raad wil daarom een standaard eindtijd van 23.00 uur voor de vergaderingen, die over het algemeen om 19.30 uur beginnen.

Onderwerpen die dan nog niet besproken zijn, worden verplaatst naar een speciaal in te plannen 'reserveavond'.

,,In het eerste half jaar van het bestaan van Molenlanden duren de vergaderingen met regelmaat tot of tot ná middernacht'', stelt Doe Mee! ,,En dat trekt een wissel op gemeenteraadsleden, het college van burgemeester en wethouders, ambtenaren én volgers op de publieke tribune en via internet. Dat komt niet ten goede aan het debat en de toegankelijkheid daarvan.''

‘Marathonsessie’

Morgenavond stemt de voltallige gemeenteraad van Molenlanden over het voorstel. Steun van een meerderheid betekent niet dat die vergadering meteen al stipt om elf uur wordt beëindigd. De avond belooft zelfs een 'marathonsessie' te worden. Zo wordt onder meer de kadernota besproken, het huishoudboekje van de gemeente voor de komende jaren.

Molenlanden ontstond op 1 januari van dit jaar door een fusie van de voormalige buurgemeenten Molenwaard en Giessenlanden.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Molenlanden en omstreken? Schrijf je hier in!