Een passagier stapt in een bus van vervoersmaatschappij Arriva. (foto ter illustratie).
Volledig scherm
Een passagier stapt in een bus van vervoersmaatschappij Arriva. (foto ter illustratie). © ANP XTRA

Het mysterie rond buslijn 73

Wat gebeurt er met lijn 73, de bus die vanuit Leerdam via Asperen, Heukelum en Spijk naar Gorinchem rijdt? Wie het weet mag het zeggen.

Vervoersmaatschappij  Arriva is op dit moment in gesprek met de provincie Gelderland over de toekomst van deze busverbinding. ,,We kunnen helemaal nog niets zeggen’’, reageert een woordvoerder van Arriva op de vraag of de lijn verdwijnt. ,,We hopen zelf ook snel op duidelijkheid.’’

Concurrent

Lijn 73 rijdt al meer dan tien jaar vanuit Leerdam langs de Gelderse dorpen naar Gorinchem. Arriva verzorgt de ritten. Ook nu concurrent Qbuzz het vervoer in de regio met ingang van 9 december overneemt, blijft lijn 73 in handen van Arriva.

,,Ik krijg signalen dat die lijn helemaal verdwenen is’’, zegt Gorcums raadslid Hans van Mourik (fractie Van Mourik). Hij  heeft inmiddels schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders gesteld. ,,Wat ik begrijp is dat de bewoners uit Asperen, Heukelum en Spijk die naar Gorinchem willen straks per bus naar Leerdam moeten reizen en daar de trein moeten pakken.’’

Hij is niet de enige die zich zorgen maakt.  De fractie ChristenUnie in de gemeente Lingewaal kaartte de kwestie deze week ook al aan tijdens haar raadsvergadering. Ook op social media zijn er veel vragen.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gorinchem en omstreken? Schrijf je hier in!

Rivierenland

Poll

Het veiligheidsgevoel op het parkeerterrein Buiten de Waterpoort kan worden vergroot door camera's te plaatsen

  • Ja, mee eens (68%)
  • Nee, camera's zijn niet de oplossing (32%)
527 stemmen