Volledig scherm
PREMIUM
Camping De Put in Ottoland. De nieuwe eigenaar wil er 100 tot 150 chalets voor arbeidsmigranten bouwen, naast de circa 120 stacaravans van recreanten. © Cees van der Wal

Het vertrouwen op camping De Put is weg

ANALYSEKom het ooit nog goed tussen de nieuwe eigenaar van De Put in Ottoland en vaste gasten van die camping? De verhoudingen staan op scherp vanwege het plan om op het park arbeidsmigranten te huisvesten. Deze week stonden de partijen lijnrecht tegenover elkaar in de rechtbank.

Vanuit de lucht ligt camping De Put bij Ottoland er vredig bij. Zo'n 120 stacaravans staan verspreid om een recreatieplas, ingeklemd tussen de N214 en de voetbalvelden van VVAC. Kampeerders komen al jaren op het park, generaties lang zelfs. Maar hoewel het seizoen weer is begonnen en het eerder deze week stralend weer was, zat een deel van de vaste gasten dinsdag niet in de voortent of aan het water, maar in de Dordtse rechtbank. Lijnrecht tegenover de nieuwe campingeigenaar Hans Kramer. De woorden die daar onder meer vielen: 'smaad', 'laster', 'leugens' en vooral 'onzekerheid' en 'angst'. Angst voor de toekomst van 'hun' camping.