Hier kun je je eigen kerstboom uitkiezen, omzagen en meenemen: ‘Kijk uit, die zaag is vlijmscherp’

VIDEOHet is weer eens wat anders dan een kerstboom oppikken bij een tuincentrum of bouwmarkt. Bij de kerstboomkwekerij in Almkerk kun je zelf een boom kiezen, omzagen en meenemen. Verslaggever Chantal Blommers probeerde het uit. 

 1. Eerste reserveringen kerstdiners lopen binnen, maar het is billenknijpen door de oplopende besmettingen
  PREMIUM

  Eerste reserverin­gen kerstdi­ners lopen binnen, maar het is billenknij­pen door de oplopende besmettin­gen

  Vorig jaar zaten we noodgedwongen allemaal thuis aan de kerstdis. Maar inmiddels worden de kerstdiners weer haast als vanouds als in de herfst gepland. Restaurants in de regio merken dat de eerste aanvragen al binnen komen. Sommigen moeten al bijna ‘nee’ verkopen. Voor de horeca een fijn gevoel, al vinden velen het spannend. Want vraag is nog steeds of het feest écht door kan gaan. ,,Het aantal besmettingen stijgt. Dat is billenknijpen.”
 2. Lantaarnpalen van oude onderbroeken en bankjes van plastic flessen op het Pleintje van Morgen
  PREMIUM

  Lantaarnpa­len van oude onderbroe­ken en bankjes van plastic flessen op het Pleintje van Morgen

  Lantaarnpalen gemaakt van weggegooid textiel, bankjes en speeltoestellen van weggegooid plastic. Als het aan OFN in Geldermalsen ligt, is dat de toekomst. ,,We hebben een Pleintje van Morgen ontwikkeld, samen met afvalinzamelaar Avri en Werkzaak Rivierenland”, zegt Burenaar Mark Hofman, manager Business Development van OFN. ,,In onze belevingstuin in Geldermalsen is te zien hoe mooi een duurzame toekomst eruit kan zien.”

Rivierenland