Volledig scherm
PREMIUM
Sjors Fröhlich neemt binnenkort afscheid bij BNR. © Dingena Mol

Hoe een bekende radio-dj burgemeester werd

Sjors FröhlichHet was Vijfheerenlanden of niets. Dat zegt BNR-baas Sjors Fröhlich (52) die deze week werd voorgedragen voor het burgemeesterschap. Op het eerste gezicht een onverwachte stap, maar de vastberaden radioman werkte er al ruim twee jaar gestaag naartoe.

Hoe wordt een bekende radio-dj burgemeester? Hoewel het niet uniek is, blijft de stap van Sjors Fröhlich, hoofdredacteur bij BNR Nieuwsmedia, opmerkelijk en de tongen los maken. Sterker nog: na zijn voordracht stond de telefoon van de radioman uit Schoonrewoerd roodgloeiend, moest hij zijn carrièreswitch toelichten in talkshows en was zijn gemeente Vijfheerenlanden - een plek waar ongetwijfeld een flink deel van Nederland nog nooit van had gehoord - ‘trending’ op sociale media.

 1. Met de bevrijding van het zuiden begon in Dordrecht de oorlog pas echt
  PREMIUM
  LONGREAD | 75 jaar bevrijding

  Met de bevrijding van het zuiden begon in Dordrecht de oorlog pas echt

  Na de bevrijding van West-Brabant, begin november 1944, scheidt alleen het Hollandsch Diep de geallieerden nog van Dordrecht. Maar aan beide kanten van de door de Duitsers opgeblazen Moerdijkbruggen is de oorlogsellende nog lang niet voorbij. In het zuiden is zoveel kapot dat er weinig te vieren valt, in het noorden moet de hongerwinter nog beginnen en laat de bezetter voelen dat ie nog niet verslagen is.

Rivierenland

Poll

Het is een goed idee om de snelheid rond Gorinchem te verlagen naar 100

Het is een goed idee om de snelheid rond Gorinchem te verlagen naar 100

 • Mee eens (57%)
 • Niet mee eens (43%)
1653 stemmen