Volledig scherm
© Ricardo Smit

Honderd gasten schuiven aan bij de Stadstafel op het Melkpad in Gorinchem

Zo'n honderd gasten schoven gisteren in de buitenlucht aan voor de derde editie van de Stadstafel. 

Het duurzaam diner waarbij iedereen zijn eigen bord, bestek en glas meebracht, vond voor het eerst plaats op het Melkpad. Een bijzondere plek, want op de plek van het Melkpad lag in een grijs verleden de haven waar in Gorinchem de melk, boter en kaas uit de Alblasserwaard werd aangevoerd. Die haven werd in de 19de eeuw gedempt en daarmee was het Melkpad geboren.

Voor Anika van der Kevie en Suzanne Schuddeboom, initiatiefnemers, is het gebruik van eerlijke en regionale producten een van de uitgangspunten van de Stadstafel. Het waren dan ook lokale ondernemers die de gangen van het diner verzorgden.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gorinchem en omstreken? Schrijf je hier in!

Rivierenland